ГЕРБ ще подкрепи кабинет на ДБ, ако в него не участва ПП

Третият мандат е кризисен. Надявам се на политическа смелост и отговорност, коментира лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова при посещение в Русе, предаде БГНЕС.

За ГЕРБ беше ясно още от самото начало, че няма да има правителство с втория мандат.

„От ПП не са положили никакви усилия за кабинет и са тикали страната към предсрочни избори“, коментира Атанасова. А по отношение на третия мандат, лидерът на ПГ на ГЕРБ заяви, че ГЕРБ няма да подкрепи мандат на БСП за съставяне на кабинет, като се позова на решение на конгреса на партията. „А ако третият мандат отиде при „Демократична България“, ще очакваме първо от нас да бъде поискана подкрепа. Ще поискаме и ДБ да направи оценка на всичко, което се е случило при управлението на „Продължаваме промяната“ – корупционни скандали, енергетика, ПВУ, цени на горива“.

От ГЕРБ, обаче, са категорични, че ДБ няма да получи подкрепа за кабинет, ако при предлагането на състав включат лица от ПП.

ГЕРБ няма да подкрепи и правителство с третия мандат, ако той бъде връчен на „Възраждане“.

По отношение на ДПС и „Български възход“, Десислава Атанасова заяви, че имат допирни точки с тях, но решение за евентуална подкрепа на правителство с мандат, даден на някоя от двете партии, ще вземат ръководните органи на ГЕРБ, допълни Атанасова.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора