5.6 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Германия гони вокала на “Любэ”, любимецът на Путин

Николай Расторгуев, вокалът на популярната руска група “Любэ”, която се слави като любима на руския диктатор Владимир Путин, вече е в списъка на Европейския съюз със санкции.

В него влизат конкретни лица, най-вече граждани на Руската федерация, които ЕС счита за отговорни за налагането на пропагандата и дезинформацията на Кремъл относно войната в Украйна.

Европейският съюз ще получи широки правомощия с най-новия пакет от санкции срещу Русия. Включването на Расторгуев означава, че той няма право да влиза в Европейския съюз.

Проверка на Actualno.com в списъка на ЕС със забрана за пътувания показва, че името на Расторгуев е включено на 17.10.22.

Решението за налагане на санкции срещу него беше взето от Европейския съвет на 6 октомври. Вокалът на “Любэ” влиза в списъка не в качеството си на музикант, а като член на Обществения съвет към руското военно министерство.

Николай Расторгуев живее отдавна в Германия и включването му в санкционния списък на ЕС означава, че той трябва да напусне страната.

В списъка е и руският пропагандист Александър Дугин, чиято дъщеря беше взривена в автомобила си наскоро.

 

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини