Уволниха Флик след излагацията срещу Япония

Германската футболна асоциация уволни селекционера на националния отбор Ханзи Флик, обявиха от институцията. Това стана ден след срамната домакинска загуба от Япония с 1:4 в приятелски мач и ужасната серия от поражения на тима. Раздялата дойде и само няколко месеца преди Европейското първенство през 2024 година, на което Германия ще бъде домакин и има амбиции да е един от претендентите за трофея.

Флик пое националния тим през 2021 година, но има само 4 победи в последните си 17 мача и бе елиминира още в началната фаза на Световното първенство в Катар края на миналата година. Бившият треньор на Байерн Мюнхен отказа да подаде оставка след поражението от Япония, като заяви, че работи добри с футболистите и вярва, че е правилният треньор за този тим.

„Съгласихме се, че отборът на Германия има нужда от нов импулс след последните разочароващи резултати“, предаде пресслужбата думите на президента Бернд Нойендорф . „За мен това бе едно от най-трудните решения, откакто съм на поста, защото ценя Ханзи Флик и помощниците му като футболни експерти и хора. Но спортните успехи се явяват основен приоритет на федерацията и това решение бе неизбежно“, добави той.

Функциите на треньор поне временно ще изпълнява досегашният директор на тима Руди Фьолер, уточнява БТА.

Четете още

Избор на редактора