Пеневата чета в шоу-мач срещу румънски депутати

Отборът на „Героите от САЩ ’94“ победи с 4:2 тима на румънския парламент в шоу-мач, игран на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Двубоят бе във формат от две полувремена по 30 минути и предложи много емоции за зрителите. Головете за България реализираха Дончо Донев, Красимир Балъков, Мартин Камбуров и Даниел Боримиров, а за гостите от Румъния точни бяха Роберт Сигиартау и Николае Георгеску.

Капитан на българския отбор бе Христо Стоичков, а в състава на България бяха още Радостин Станев, Станислав Ангелов, Елин Топузаков, Цанко Цветанов, Гошо Гинчев, Дончо Донев, Бончо Генчев, Красимир Балъков, Даниел Боримиров, Александър Александров, Емил Кременлиев, Златко Янков, Мартин Камбуров, Диян Петков, Петър Михтарски и Димитър Телкийски.

Преди първия съдийски сигнал на Йордан Сталев двата тима си размениха множество подаръци в знак на взаимно уважение.

Организатор на събитието бе Венцислав Рангелов, а основен спонсор е единият от двамата собственици на Локомотив (Пловдив) – Христо Крушарски.

През месец май в Букурещ имаше още един демонстративен мач между националния отбор по футбол на България за ветерани и футболния клуб на депутатите от румънския парламент. Двубоят тогава завърши с успех на „лъвовете“ с 8:6 и се проведе на стадион “Генча” в Букурещ по случай 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Домакин на събитието беше депутатът на българското малцинство в румънския парламент Георги Наков, а сред специалните гости – посланикът на България в Румъния Радко Влайков и свещеникът на българите в Румъния Кирил Синев.

Организаторът на срещата в България Венцислав Рангелов заяви, че този шоу-мач е начин да се изразят добрите взаимоотношения между България и Румъяни.

„Това събитие е в знак на добрите ни взаимоотношения между Румъния и България. На такъв форум, какъвто е националния отбор – нашия и на парламента на Румъния – не виждам по какъв друг начин да изразим това приятелство между двете държави. Първото събитие, което се организира, беше на 24 май и беше знаково. За мен и за всички българи това трябва да е един положителен знак за отношенията ни“, коментира Рангелов.

По думите му не е било трудно да събере заедно всички славни футболисти, които взеха участие в срещата.

„Това не е първият мач, в който се събираме за такива инициативи. Както знаете, сме правили и много благотворителни инициативи. За мен не е никакъв проблем. Имаме сериозно уважение с всички, които участват. Както виждате, г-н Стоичков дойде от Маями, въпреки че утре му предстои едно сериозно събитие – откриване на музей и на магазин. Той пристигна тази нощ и се отзова на тази среща – това е един сериозен знак. Съжаляваме само, че Димитър Пенев не успя да дойде. Това е една страхотна емоция – виждайки, че тези хора се събират, ни пълни сърцето“, каза още Венцислав Рангелов.

Четете още

Избор на редактора