Гигантски гумени патета на изложба в Хонконг

Две гигантски гумени патета бяха пуснати да плават по водата в пристанище в Хонконг като част от завръщането на известна изложба, съобщиха агенции Синхуа, АП и АФП.

Емблематичното жълто гумено пате се появи за първи път в Хонконг преди 10 години, когато инсталацията на холандския художник Флорентийн Хофман привлече вниманието на огромни тълпи от посетители. Тази година патето се завърна в хонконгското пристанище Виктория заедно с още един гигантски гумен приятел.

„Две патета означава двоен късмет“, каза Хофман. „В свят, в който страдахме от пандемия, войни и политически ситуации, мисля, че сега е подходящ момент да си върнем двойния късмет.“

Инсталацията на гумените гиганти, които са високи 18 метра, ще бъде официално открита за посетители в събота и ще продължи около две седмици.

На предстоящия Ден на бащата тази година, който се пада на 18 юни, едно от патетата ще отплава от пристанището и ще премине покрай множество хонконгски забележителности, за да поздрави хората на брега на градската зона Коулун, преди отново да се присъедини отново към другото пате.

Четете още

Избор на редактора