Главна прокуратура: Гордейте се с тези българи, това не са наркодилъри от „Обеля“

Гордейте се с тези българи. Те са високоинтелигентни, изключително образовани, учили са в най-реномираните световни университети. Хора, които са граждани на света. Tова не са наркодилърите от „Oбеля“, а едни от най-високоинтелигентните, най-високообразованите хора.

Това признание не е за класация великите българи, а оценката на главната прокуратура за участниците в криптоаферата „Nexo“.

Така заместник-главният прокурор и шеф на националното следствие Борислав Сарафов обрисува профила на четиримата обвинеями в интервю за Нова ТВ.

Сарафов не посочи имена. Само че двама от четиримата се издирват. „Предприемат се действия да бъдат издирени, за да им се предявят обвинения. Информацията ни е, че не са в страната, макар че справката в граничния контрол показва, че не са напускали пределите на България“, каза той.

И на няколко пъти заяви: „Това са граждани на света“. Интелигентни, изключително богати, владеещи езици – имали имоти по целия свят и можело да са навсякъде.

В дома на един от обвиняемите бяха открити 35 оригинални картини на Пикасо, Дали и Матис. Освен това четиримата обвиняеми притежават скъпи имоти в Дубай, Бахамите, Карибските острови.

„Те ще бъдат предадени на Националната художествена галерия. Ще бъде направена съдебно-оценителна експертиза, за да оценим стойността им“, каза говорителката Сийка Милева.

РЕКЛАМАspot_img