Главният секретар на МВР приет в болница

Главният секретар на МВР Живко Коцев е приет в болница, но към момента не се намира в Медицинския институт на МВР в София, съобщи Фокус, позовавйки се на източници, пожелали да останат анонимни. Бил е обаче в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“, както и в УНСБАЛ „Света Екатерина“. Към този час нямаме официално потвърждение от двете лечебни заведения.

Припомняме, че в понеделник, още в първия работен ден, след разразилия се чутовен скандал с ОПГ-то за контрабанда, Коцев излезе в болничен, потвърдиха за „Фокус“ от МВР.

Същия ден вечерта в мрежата излязоха и нови кадри с него. На първите, публикувани на 6 април, бяха заснети главният секретар на МВР Живко Коцев, бившият вътрешен министър и сега депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков с обвиняемите за ОПГ, заедно с директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова – Стефан и Мартин Димитрови. Снимките показаха главните действащи лица в неформална обстановка. На една от тях главният секретар на вътрешното ведомство, който хвърли оставка, а после я оттегли, позира със скъп часовник.

Новите скандални кадри, извадени в понеделник вечерта, са на пачките пари, които са били открити в къщата на оставения в ареста Стефан Димитров. Същият беше задържан по време на акцията на ДАНС и КПКОНПИ миналата седмица, а в събота Софийски градски съд го остави зад решетките, заедно с директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова.

На снимките се виждат бившият вътрешен министър Бойко Рашков, главният секретар на МВР Живко Коцев и Стефан Димитров, който заедно с баща си Марин, е сочен за близък за човек на обявения за издирване Никола Николов – Паскал. Публикуван е и кадър на камион с предполагаемите контрабандни цигари.

Във вчерашния ден се появиха и свидетелските показания по делото на свидетел номер 3, като за въпросния свидетел е сочен именно главният секретар на МВР Живко Коцев. Очаква се и той да бъде обвинен.

Четете още

Избор на редактора