Двама главни прокурори на килимчето за Нотариуса

Временната комисия, която трябва да провери факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса, се очаква да изслуша двама бивши главни прокурори. Очаква се пръв да бъде изслушан и изпълняващият дейността главен прокурор Борислав Сарафов, съобщи БНР.

Освен Борислав Сарафов, Комисията е поканила за изслушване на главния прокурор на България в периода 2019-2023 година Иван Гешев относно отделни информация за групи за влияние в прокуратурата през съответния период. Поканен е и Сотир Цацаров – главен прокурор в периода 2012-2019 година.

Иван Гешев обаче обяви, че няма да се яви пред временната комисия за днешното заседание и иска нова покана за след 10 април. В изявление той заяви, че е получил поканата за участие още на 28 март, но заради отдавна планирано пътуване извън България няма да може да присъства.

ГЕРБ-СДС и ДПС бойкотираха последното заседание на временната комисия. Тогава беше изслушан и бившият член на ВСС и настоящ следовател в Националната следствена служба Ясен Тодоров, който бе категоричен, че не познава Мартин Божанов.

Пред членовете на Комисията говори и градският прокурор на София Илияна Кирилова. Тя заяви, че бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров – Еврото и убитият Мартин Божанов – Нотариуса не се работили заедно. Комисията изслуша също и апелативният прокурор на София Радослав Димов. Той също заяви, че не познава Нотариуса и, че не знае да е влизал в сградата на Софийската районна прокуратура.

Четете още

Избор на редактора