Главчев дава на ДАНС случая с Мама и аз

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и прокуратурата по случая с „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и аз“, за да бъде направена пълна проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с даването на разрешение за изграждане на лечебното заведение. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Решението на министър-председателя е в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта, уточняват от правителствената пресслужба.

БТА припомня, че вчера в Правно-информационната система на Министерския съвет бе публикувана пълната стенограма от правителственото заседание на 30 април, когато бе взето решението за създаване на частната детска болница. От стенограмата е видно, че решението е втора точка от дневния ред, а по него докладва служебният министър на здравеопазването Галя Кондева. След това решението е прието без дебат.

След реакции на институции, политически партии и неправителствени организации служебният премиер Димитър Главчев разпореди решението за строеж на частна многопрофилна болница „Мама и аз“ да бъде отменено ден, след като бе прието. Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет, посочи съобщението, разпространено от правителствената пресслужба.

Аргумент за отмяната на решението на Министерски съвет за създаване на частна болница е създалото се обществено напрежение, с което се съобразих, каза вчера в отговор на въпрос служебният премиер Димитър Главчев в Париж, след срещата си с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Матиас Корман.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи критики към служебния премиер Димитър Главчев относно казуса с приетото и после отменено решение за изграждане на частна болница „Мама и аз“.

Четете още

Избор на редактора