Главчев след среща с Радев: Диалог има, новина – няма

Служебният премиер Димитър Главчев пристигна в президентството.

На 17 април пред български журналисти в Брюксел, където пристигна за участие в двудневното заседание на Европейския съвет, служебният премиер Главчев каза, че очаква президентът Румен Радев да издаде указ за предложените промени в служебното правителство.

Главчев предложи смяната на служебния министър на външните работи Стефан Димитров и на служебния министър на земеделието Кирил Вътев, като местата им съответно да заемат Даниел Митов и Георги Тахов.

По-рано същия ден държавният глава коментира, че иска да чуе реалните мотиви за исканата смяна. Радев заяви, че кани Главчев на разговори в петък, за да чуе какво го е накарало „така стремглаво, без да е работил с тези хора, без да ги познава“ да си смени мнението.

„До момента, до който президентът не издаде указ, старите министри си изпълняват задълженията, коментира служебният премиер Димитър Главчев на излизане от президентството.  – Не съм предлагал нищо. Продължаваме комуникацията с президента. Както съм говорил през тези дни, виждате, че има диалог. Диалогът продължава. Няма новина за съобщаване“.

Четете още

Избор на редактора