Главчев като магаре на мост. Иска си Външно

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Предлага се от длъжността служебен министър на външните работи да бъде освободен Стефан Димитров и поста да поеме служебният премиер Главчев.

Очакваше се днес да има среща на президента Румен Радев и Димитър Главчев.

В края на миналата седмица държавният глава обяви, че в понеделник сутрин ще направи последен разговор със служебния премиер за предложените промени в служебния кабинет. По-късно от АЕЦ „Козлодуй“ Главчев отговори, че е предложил на президента да поеме поста на служебен министър на външните работи.

Миналата седмица служебният премиер направи две предложения за промяна в персоналния състав на служебното правителство. Той предложи Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, както и Георги Тахов да замени Кирил Вътев на поста министър на земеделието и храните. Даниел Митов обаче оттегли пред премиера номинацията си за служебен министър на външните работи, а в интервю за БНТ в петък Димитър Главчев каза, че няма намерение да предлага нов кандидат за поста.

В петък президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев разговаряха в президентството за предложенията за промени в служебния кабинет.

Четете още

Избор на редактора