Глутница кучета наядоха до смърт 40-годишна жена

40-годишна жена е била нападната и наядена до смърт от глутница кучета тази сутрин в Долна Оряховица. Открити са три от зверовете. Води се разследване, посочиха от Великотърновската окръжна прокуратура.

Инцидентът е станал в покрайнините на селото, кучетата нападнали жената, която се е прибирала от работа в общинската болница в Горна Оряховица, където е била санитарка. Най-вероятно към 7 часа, заяви говорителят на ОД МВР във Велико Търново Мариана Христова.

„Била е нощна смяна. Дали е била нещо преуморена, че пада? Кучетата започват да я разкъсват. Тя се пази, горката. Ей там пръчката е хвърлена“, разказдаха за БНР съдеди.

Глутницата е отглеждана в заграждение в двора на частен имот. Животните се водят бездомни, посочи кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев. „Регистрирани няма в никакъв случай толкова кучета. Мисля, че вече не живее тук собственикът на тази къща“, каза той.

По неофициална информация стопанинът на къщата е в затвора. Не е ясно как животните са излезли от заграждението и са нападнали жената.

От Окръжната прокуратура във Велико Търново съобщиха, че по три от кучетата има кървави следи. Кучетата са агресивни. Местните хора казват, че многократно са подавали сигнали.

„Не един път, много пъти – никакви мерки не са взети. Те са безстопанствени. Минавам нататък, връщам се, срещу мен са три-четири кучета“, казва друг съсед.

От полицията и прокуратурата не съобщават има ли задържан и за повдигнато обвинение.

Четете още

Избор на редактора