Гонзо в расистки скандал: Забранено за футболисти с друг цвят на кожата в националния!

Техническият директор на БФС Георги Иванов влезе в грозен расистки скандал по време на среща с шефове на детско-юношеските отбори от областите Монтана, Видин и Враца.

Гонзо направи това без да се усети, разпалено, влезе в скандала с лекотата, с която изпускаше 100-процентови положения като футболист.

Пред шефовете и медиите Иванов заяви, че докато е шеф в родната централа, няма да допусне в националния отбор по футбол играчи с друг цвят на кожата или чужд паспорт.

Той искаше да каже, че приоритетите са в националния отбор да се налагжат наши момчета, но не му достигнаха думите и това със сигурност ще се обърне срещу него.

„В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата няма да играе в българския национален отбор. Достойнство за всички българи е да играят за националния отбор, ако не могат, това бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват българските. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика“, заяви Гонзо.

Легендата на Левски коментира компетентно и друг политически проблем – решението на ръководството на “сините“ да отмени контролите с руските Спартак Москва и Урал. Той го определи като непрофесионално. Според него не е нормално феновете да определят с кои отбори да се играе.

Дотук добре, но Гонзо се спря дотам. Техническият директор на Българския футболен съюз задълба и в политическия аспект на отказа. Левски е отишъл в Дубай да се подготвя, и това, че е трябвало да играе с руски отбори по никакъв начин няма да се отрази на развоя на войната в Украйна, каза Гонзо.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора