Гонзо удари Бербатов в земята в битката за БФС

47-годишният Георги Иванов – Гонзо е новият президент на Българския футболен съюз след гласуване на 469 делегати на клубове на проведения днес извънреден конгрес.

Бившият нападател на Левски и националния отбор печели пред Димитър Бербатов още на първи тур с нужните 235 гласа.

Делегатите гласуваха на закрито с интегрална бюлетина, която пуснаха в прозрачна кутия.

Действителните гласове са 466. От тях за Михаил Касабов са гласували 35, за Манол Ивано – 1, за Димитър Бербатов – 181, за Петьо Костадинов – 4, Георги Иванов -235, Георги Захариев – 4, Георги Градев – 6.

По непотвърдена информацията най-голямото предимство на Гонзо идва от клубовете от област Варна, откъдето той бе и издигнат за кандидат-президент.

Преди това беше приета оставката на досегашния президент Борислав Михайлов с 303 гласа „за“ и 12 „против“.

За преумещството за така нареченето „статукво“ си пролича по време на други гласувания по процедури, като например отхвърлянето на предложение да се вкарат хора, подкрепящи Димитър Бербатов в различните комисии.

Заседанието стартира в 10:30 сутринта с минута мълчание в памет на починалия патриарх Неофит, а след това бе изпълнен и националният химн.

Последва реч на Борислав Михайлов, който се оплака, че е станал жертва на „лов на вещици“ и е бил принуден насила да си подаде оставката под политически натиск.

Четете още

Избор на редактора