Горчиво! Шефът на БТА се ожени на Антарктида

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев се ожени за любимата си Силвия днес на Антарктида. Двамата подписаха граждански брак в Южния океан до остров Ливингстън в близост до българската база „Св. Климент Охридски“ на борда на българския научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ пред капитан Николай Данаилов, комуто законът дава това право в открито море, съобщи в. „24 часа“.

Свидетели станаха проф. Христо Пимпирев – ръководител на 32-ата българска антарктическа експедиция и флотилен адмирал професор Боян Медникаров – ректор на Висшето военноморско училище във Варна, чиято информационната дейност подпомага Силвия. На церемонията присъства и българският посланик в Аржентина Стоян Михайлов, който също е част от експедицията, както и български, и испански антарктици.

Това е третата експедиция, в която Кирил Вълчев участва по време на отпуската си сега от БТА, като същевременно пише и книга за експедициите, на която проф. Пимпирев е редактор.

След импровизираната кратка церемония младоженците си пуснаха песента на Теодосий Спасов, която той пише на Антарктида, когато участва заедно с Кирил Вълчев на една от експедициите. Тогава шефът на БТА, вече много влюбен в Силвия, й праща песента:

Да те чакам вечно мога аз
Да те чакам вечно мога аз
Да те чакам вечно мога
Да се върнеш пак при мене ти
Да сме пак отново двама

Слънце да блести във очите ни примамливо
И да чувам твоя глас
С пръсти да докосвам косите ти
И да бъдем ти и аз

Да те чакам вечно мога аз
Да те чакам вечно мога
Да се върнеш пак при мене ти
Да сме пак отново двама.

Четете още

Избор на редактора