Граничари и водолази издирват дъщерята на съдия Москова

Граничен катер и водолази продължават да издирват изчезналата дъщеря на загиналата при наводненията съдия Мария Москова. Това съобщи кметът на Царево Георги Лапчев след проведеното този следобед заседание на Кризисния щаб.

Другите две жертви са мъже – строителен работник от Смолян на 61 години и мъж на около 50 години.

„Жертвите стават три. Остава издирвателната дейност. Граничния кораб е спуснал една специална лодка за издирване, водолазите на пожарната също са в морето. За огромно съжаление нямаме никаква информация за дъщерята на съдия Москова, предполага се, че е била в автомобила на съдията“.

Извеждането на туристите от къмпингите на юг е затруднено заради откъснатите пътища.

Към обяд заради засиления трафик мостът на къмпинг Нестинарка пропадна и блокира движението от Ахтопол към Царево.

„Мястото в момента се запълва и се надяваме да отворим движенето на юг и на север“, каза Лапчев.

Алтернативния обход в момента е по горски път, като с преимущество са пътуващите  от юг на север.

Кметът на Царево съобщи още, че водата е спаднала и достъпът до Синеморец вече е напълно възможен. Възстановява се и енергоподаването.

Относно изграждането от АПИ на временно съоръжение на главния път Царево – Ахтопол, което да възстанови нарушеното движение заради пропадналия мост от полицията уточниха, че към момента се транспортират негови елементи. Очаква се всички елементи на мостовото съоръжение да бъдат на място до утре сутринта, след което да започне монтажъж. На място се изчаква да пристигне багер 41 т. който да спомогме за демонтажа на компрометирания мост.

По отношение на моста в Царево се работи по възстановяване на устоя чрез закаляване и запълване на дупката със скална маса. Очаква се до около 3 часа да бъде възстановено движението, потвърдиха от полицията.

Движението е ограничено и по пътя Царево- Малко Търново след с. Изгрев, в една лента по съоръжение, което също се е компрометирало следствие на валежите. Подобна е ситуацията е по съоръжението на р. Караагач между Китен и Царево – там се въвежда временна организация и движение в една лента поради нужда от усилване, следствие на бедствената ситуация.

Продължава работата на пожарната за отводняването на наводнени сгради в района.

Четете още

Избор на редактора