Григорова: Има що-годе консенсус за шеф на СОС

Столичният общински съветник от БСП Ваня Григорова съобщи пред БНТ за „що-годе постигнат“ консенсус за избор на председател на съвета, което да отключи и работата на новия градски парламент. Става дума за представител на коалицията ПП-ДБ/СС, който по думите ѝ ще бъде избран с гласовете на всички, но тя не подкрепя:

„Има що-годе пълен консенсус в Столичния общински съвет за това да бъде подкрепен един от представителите на коалиция ПП-ДБ/СС. По-скоро очаквам на 8 февруари да имаме председател. Всички си дават сметка, че това е извиване на ръце от страна на Терзиев и ПП-ДБ. Другото, което може да се случи и ще се случи, е в един момент да се премине към нови избори. Това означава още половин година безвремие. Затова аз по никакъв начин не коря тези, които търсят изход от тази ситуация“.

Избирането на председател на Столичния общински съвет и консолидацията на политическите сили около определена фигура не означава, че това ще представлява бъдещото мнозинство в съвета – това коментира в предаването „Неделя 150“ бившият общинският съветник от БСП Милка Христова.

Четете още

Избор на редактора