Григорова ще оспорва резултатите от вота

Кандидатът за кмет на столицата Ваня Григорова, която остана втора на балотажа вчера, след като получи 4536 гласа по-малко от Васил Терзиев, ще оспорва резултатите.

Това стана ясно на пресконференция, на която присъстваха Ваня Григорова, лидерът на БСП-София Иван Таков и бившият зам.-министър на електронното управление Благовест Кирилов.

На първи тур успяхме да се преборим с едната коалиция от сглобката. На втория тур за малко да се преборим и с втората коалиция от сглобката, каза Григорова.

До последно ще се борим за всеки глас. Надеждата остава, свободата е на една ръка разстояние. А на една ръка разстояние означава между 3 и 5 000 гласа. Аз ще бъда първата, която ще поздрави Васил Терзиев, ако тези гласове са законосъобразни, увери Григорова.

Извършваме проверка, броим глас по глас. И вече имаме основание да оспорим резултата от вота. Няма да допуснем победата да бъде открадната, каза Таков.

През ноември 2019 г. лидерът на Изправи се БГ Мая Манолова, която тогава бе кандидат за кмет на София срещу Йорданка Фандъкова и загуби на балотаж с 20 000 гласа, също оспори резултатите. Сега Манолова е част от Левицата, която подкрепя Ваня Григорова за кмет на София.

Четете още

Избор на редактора