Григор в час по билогия в училището на майка си

Всеки напоследък играе добре и става все по-трудно, но аз се наслаждавам, във форма съм, приемам победите и загубите добре, продължавам напред. Това каза пред журналисти най-добрият български тенисист Григор Димитров при посещението си в родното Хасково днес.

Тук ми е супер, мама има рожден ден днес. Радвам се, че съм с нея на специалния ден. Много съм щастлив, че съм вкъщи с тях в момента. Тя има много хубав подарък, не искам да го споделям сега. Но на мен тя винаги ми е казвала, че аз съм й най-скъпия й подарък, каза 13-ият в ранглистата на АТП. За семейството си той сподели, че „при нас всичко е натурално, сплотени сме, чуваме се непрекъснато, споделяме, харесва ми да сме заедно, но за съжаление това е трудно“.

На въпрос да доброто представяне на младите ни тенисисти на Australan Open Димитров отговори, че за жалост не е имал време да гледам юношите ни – те играят в друга зала, но се радвам за многото българчета, които играха там. Гордея се винаги, когато видя българското знаме. За тях най-важното е борба, постоянство и правилните хора до тях, посочи звездата и обясни своята философия: „Най-важното е да поемаш по неутъпкания път. Никога не съм следвал нечий път, искам аз да си направя пътя. Това казвам и на по-младите. Те сами да си направят своя път, да минат през него, да си направят грешките и да ги осъзнаят и да продължат напред, така се пораства не само в тениса, но и в живота. Тенисът е само спорт, и ние в момента живеем, правим, аз живея моята мечта. Но са важни постоянството и вярата, ако искаш нещо, то ще се получи“.

Димитров е от три дни в Хасково. Днес той посети последователно Спортно училище „Стефан Караджа“, на което е възпитаник, детска градина и Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, където майка му Мария е преподавател по физическо възпитание и спорт. Той дори присъства на урок по генетика в кабинета в биология, който е създаден с негова подкрепа. По-късно Григор бе на тенис-комплекс „Хасково“ в парка „Кенана“, откъдето тръгва неговият спортен път. Димитров участва във фото и видеосесия на световен спортен бранд. Снимачният екип бе навсякъде с него.

Димитров сподели още, че по време на дългите полети от по 14 -15 часа често си мисли в самолета за детството, училището, кортовете в Хасково. Българин съм, от Хасково съм, гордея се с това. Това не ме прави по-различен. Тук съм, бяха заключителните му думи.

Четете още

Избор на редактора