Григор смени ракетата със стик в Дубай

Григор Димитров загря с голф преди участието си в Световната тенис лига. Българската звезда е в Дубай и смени ракетата със стик.

Регламентът изискваше Димитров да събере свой отбор и бившият №3 в световната ранглиста избра единия от двамата си треньори – Джейми Делгадо, с когото е в Обединените арабски емирства, Себастиан Дюран, който се грижи за физическата му подготовка, и физиотерапевта Алгис Христов.

В компанията се включи и добра приятелка на Григор. Самар Джашан стана популярна в България преди години, след като подари на Димитров картина с голо женско тяло. Платното е рисувано през 2018 г., а нашият тенисист го хареса по-късно, припомня „24 часа“. Всъщност дубайската красавица рисува по-скоро за удоволствие. Тя работи като лайфкоуч, или съветник, който мотивира своите клиенти.

Самар е учила социални науки в Американския университет в Бейрут, а след това е работила в икономическия и социалния екип на ООН. После се насочва към развитието на собствен бизнес, свързан с дизайн и производство на шоколад. Живяла е в Йордания, Ливан, Кипър и Швейцария, където се запознава с местните нрави. Самар се обучава как да прилага програми за намаляване на стреса и хипноза.

Няколко часа след като пусна видео от голфа, Григор разкри и каква е тайната му преди лягане. Обикновено той взема ледена вана и показа как изглежда тази, която си приготвя в хотелската стая в Дубай. Много често той прибягва до процедурата и за възстановяване след мачове по турнирите.

В демонстративната лига, която ще се състои в Абу Даби, Григор Димиров е в отбора на “Хвърчилата” заедно със Стефанос Циципас, испанската му приятелка Паула Бадоса и шампионката от откритото на Австралия Арина Сабаленка.

Четете още

Избор на редактора