Момче гръмна в главата дете на 2 годинки във Враца

Дете на две годинки е застреляно при инцидент днес следобед край Враца, съобщи агенция BulNews. По първоначална информация то е със сачма в главата.

При неизяснени на този етап обстоятелства, по време на игра в кв. Кулата детенцето и гръмнато в главата. Мъникът е бил застрелян от друго момче на 12 години. На този етап е ясно, че изстрелът е възпроизведен от въздушна пушка, собственост на дядото на стрелеца.

Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112 и пострадалото момченце било докарано в спешното на врачанската болница. Там медиците бързо установили, че раната е несъвместима с живота му и поискали помощ от София.

Преди броени минути военен хеликоптер кацна в двора на МБАЛ „Христо Ботев“ и натовари застреляното детенце и медицински екип, който се грижи за неговото оцеляване. В столичната болница „Пирогов“ вече е сформиран екип, който да поеме застреляното момченце.

Детето е докарано интубирано и в безсъзнание в „Пирогов“, съобщи БНТ. При пристигане в болницата на детето е направен скенер и предстои спешна операция. То е с черепно-мозъчна травма, причинена от сачма, която го е улучила малко над веждата.

Преди това местната полиция отцепи голям периметър в зоната за кацане, тъй като множество хора се бяха събрали от любопитство към военната машина.

На този етап е ясно, че пострадалото дете е първото в семейство от село Галатин. Родителите му са на по 20 години и били на гости на свои близки в кв. Кулата.

Четете още

Избор на редактора