Костадинов харчил държавни пари за безплатен учебник, а той вече се продава

„42 000 лв. месечно влизат в партийната каса от парите на депутатите, които Костадинов харчи безотчетно. Казва, че ги дава за учебник”, заяви пред bTV отцепилата се от „Възраждане“ депутатка Елена Гунчева.

Елена Гунчева СНИМКА БГНЕС

Преди година лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов обяви, че е издал 100 000 бройки учебник по родинознание, които раздава безплатно на деца от 1-и до 4-и клас. Проверка на ekspresso от днес установи, че издателят „Танграм“ е публикувал информация, че учебникът на Костадинов е безплатен само в електронен вид, а поради изчерпване на количествата на хартиения вариант, той се продава за 24 лв. за България.

Гунчева уточни още, че лидерът на партията не давал пари за експерти. „Поисках експерт, който да ни обясни как се формират приходната и разходна част на бюджета, но ми беше отказано, защото „всеки трябва да разбира от бюджет”, оплака се тя. И допълни, че не всеки разбира от всичко.

„Към лидера критики не се търпят, много хора с експертиза напуснаха заради това“, сподели още Гунчева. Тя препоръча на бившия си началник да се вгледа в себе си и тогава да иска да управлява България. „Подходът му е авторитарен, еднолично спуща всичко, не иска да говори с никой и смята, че е назначен за спасител на нацията”, категорична е Гунчева.

„Не съжалявам за поста си във Фейсбук, беше шега”, коментира още Гунчева. Така тя коментира съобщение в личния й профил, в което преди месеци заяви, че ако пратим военна помощ в Украйна, „ Русия има високоточкови оръжие, с които точно може да улучи министерския съвет”. Във връзка с това беше сезирана и специализираната прокуратура.

Четете още

Избор на редактора