Гърция стартира платформа за евтина храна

Голяма популярност в Гърция получи електронна платформа за продажба на евтина храна. Хиляди са вече потребителите, съобщава БНР.

Само от няколко месеца действа електронна платформа за продажба на евтина храна и събуди голям интерес сред гърците. Програмата се инсталира на мобилните телефони на потребителите, които се информират къде се предлага евтина и качествена храна.

Хранителните обекти,като супернаркети,таверни,фурни и търговци на селскостопанска продукция предлагат със 70% намаление храна,която не са продали през деня. Тя се изкупува както от гражданите с ниски доходи, така и от организации, заети с изхранването на бежанци,домове за възръстни хора, работещите например в строителството.

Помощта е двустранна, казаха създаделите на платформата за евтина храна. От една страна бизнесмените все пак имат някакъв приход от непродадената стока, а от друга се осигурява храна на хората с ниски доходи. Само в област Атика 6500 са ползвателите на платформата, а 80 са търговските обекти, които предлагат евтина храна за деня.

Четете още

Избор на редактора