Гюров: На този етап коалиция с ГЕРБ, с лидер Борисов, е невъзможна

„На този етап коалиция с ГЕРБ, с лидер Борисов, е невъзможна”. Това заяви председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров пред Нова телевизия.

„Затова и Кирил Петков отбеляза, че ако не бъде подкрепено правителството на вота в сряда, ние ще започнем нова процедура на разговори с всички депутати в парламента, независимо от коя парламентарна група са и за които приоритет са темите, за които говорим – изваждане на България от кризата, избягване от политическа криза и серия от избори, основните приоритети на евроатлантическата ориентация, разширяване на ЕС в посока Западни Балкани и възможно най-бързо приемане на еврото”, добави той.

„Искам да питам Бойко Борисов защо през последните 10 години „Нефтохим” не е реализирал печалби и не е плащал данъци, след като се твърди, че това е една от най-големите схеми за източване на пари. Тази година, въпреки кризата, за първи път „Лукойл Нефтохим“ е реализирал печалба и започна да плаща. Къде беше ГЕРБ 12 години и защо не направи нищо, за диверсификацията за доставките, а неговият министър загуби и пътната карта и документацията на „Газпром“?, запита Гюров.

По думите му от „Продължаваме Промяната” биха могли да си партнират в много отношения с всички в парламента, които поставят своите принципи над лоялността към своите лидери.

„Проблемът, който ние виждаме с ГЕРБ и партньорстовто с тях, е разликата между заявки и действия”, отбеляза Андрей Гюров.

Четете още

Избор на редактора