Дават карт бланш за строителство в Кресненското дефиле

Националния съвет по биологично разнообразие към Министелството на околната среда е дал разрешение за продължаването на магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле.

Това става ясно от пост в своя фейсбук на депутата от ГЕРБ и бивш министър Николай Нанков. „Бащата на Кирил Петков – Петко, получи много хубав подарък за имения си ден. Най-големият специалист по екологични теми и в частност – по Креснеското дефиле, получи звучен шамар от ресорното министерство.

Бившите подопечни и на другия “велик еколог” – бившия вицепремиер Борислав Сандов, на практика ревизираха позицията му. Дотук с тяхната експертиза.“, написа Нанков в социалната мрежа.

„Поздравления за Националния съвет по биологично разнообразие към МОСВ, който е дал „зелена светлина“ на довършването на магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле по вече избраното трасе. Това е най-доброто решение на екоминистерството от година насам. И най-прекия път за повишаване на безопасността на движение в този коварен участък.“, пише още Нанков.

„Зелените умишлено стопираха проекта с всевъзможни средства – и инсинуации в публичното пространство, и доноси до Брюксел. Нашият аргумент бе, че да – екологията е изключително важна, но водещ приоритет е съхраняването на човешкия живот.

И с много труд и дискусии с водещи експерти и специалисти достигнахме до възможно най-доброто решение. Все още има шанс строителството на най-тежкия участък от „Струма“ да започне бързо. А когато магистралата бъде завършена, „зелените“ едва ли ще ходят на море в Гърция по обходен маршрут в знак на протест, че няма тунел!“, добавя Нанков.

Четете още

Избор на редактора