5.1 C
София
неделя, 27 ноември, 2022

Дойде фестивалът на поетите с китари. Пак в Харманли

Фестивалът на поетите с китара “Поетични струни” отново ще събере българските бардове в Харманли. Празникът на изпятата лирика ще се състои в Града на Белоногата на 14 и 15 октомври, съобщиха от община Харманли.

Откриването е в местния Културен център с изложбата “Прощавам на солта, че е солена”  на поета – художник Димитър Никифоров. Традиционна е изявата на дебютантите под мотото “С малко помощ от моите приятели”. Млади изпълнители ще се изявяват във формата “И децата на бардовете са талантливи”. Още два концерта са предвидени в първата фестивална вечер.

Програмата във втория ден продължава с концерт, представяне на нови книги, рецитал. Ще бъде връчена и наградата “ПОКИ”, а фестивалът ще бъде закрит със заключителен концерт. Специални гости са поетесата Камелия Кондова и актьорът Любен Чаталов.

“Поетични струни” е основан в Харманли през 1986 година като алтернатива на “Ален мак”. Той се ражда по идея на варненския поет, журналист и драматург Владимир Левков (1950 – 1994 г.), а основен организатор през годините е бардът Гриша Трифонов (1955 – 2015 г.).

 

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини