Дания ни връща обвиняем за убийството в Цалапица

В Окръжна прокуратура-Пловдив е постъпило уведомление за това, че Върховен съд в Кралство Дания е потвърдил решението на Градски съд в Кралство Дания, с което е допуснато предаването на Рангел Бизюрев, издирван за убийството на Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица. Това съобщиха от държавното обвинение.

На 20 юли миналата година след тежък побой, тялото на 24-годишния младеж бе намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян.

Бизюрев е обявен за международно издирване въз основа на издадена Европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура-Пловдив, където той е привлечен като обвиняем за умишлено убийство.

Районният съд в Пловдив остави в ареста двама братя близнаци, задържани за лично укривателство по случая. Те са привлечени като обвиняеми за това, че са помогнали на извършителя на убийството да избегне наказателно преследване.

Жители на селото направиха няколко протестни шествия в Стамболийски, Пловдив и София с настояване за бърз и справедлив процес срещу всички, замесени в случая.

Четете още

Избор на редактора