4.2 C
София
сряда, 7 декември, 2022

ДБ очаква правителство с втория мандат на “Промяната”

“Демократична България” разчита от „Продължаваме Промяната” да подходят адекватно и разумно към втория мандат. Ако това се случи, е възможно да имаме правителство, от каквото страната има нужда. Това коментира пред Нова телевизия депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

Според него никой не иска да си партнира с ГЕРБ за първия мандат.

„Ако към нас има покана, ние ще се срещнем с „Продължаваме Промяната” и ще разговаряме. Ние ще действаме разумно, от ДБ не сме някакви камикадзета, които искаме да скачаме от избори на избори. Но не искаме да нарушаваме обещанията  към хората и принципите си”, каза още политикът.

„Когато става дума за ГЕРБ, преди каквато и да е стъпка, трябва да има някаква вътрешна реформа в партията. Нямаме индикации до този момент за нещо подобно”, допълни Мирчев.

Мирчев обясни, че няма информация да се водят скрити разговори за съставянето на кабинет. Отрече и да има разнопосочни мнения и противоречия между лидерите в „Демократична България” относно участие в управление с ГЕРБ.

За работата с ПГ на ПП каза: „Няма парламентарна група, с която да работим по-добре. Изключителни професионалисти, млади хора. Съвместната ни дейност като парламентаристи е много добра”, подчерта той и каза, че няма индикации за разпад на парламентарната група на ПП.

Той подчерта, че от „Демократична България” имат желание да има кабинет, но не на всяка цена. „Възможни са много варианти, включително правителство на малцинството.

Имаме много добра комуникация с „Продължаваме Промяната”. Приоритетите ни са изключително близки. По приоритетите ще търсим подкрепа от всички политически сили”, добави Мирчев.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини