12.9 C
София
понеделник, 26 септември, 2022

ДБ си представя в следващия парламент “същата салата”

“Не ми харесва да отидем на избори сега, защото следващият парламент е под огромна заплаха да се окаже също такава салата”, заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов пред “Дарик”.

Ако “Демократична България” получи третия мандат, ще се опита не просто да събере досегашното управленско мнозинство, а да го реконструира, обеща той. Това включвало разговори с “Има такъв народ”, но по начин, който съответства на притесненията на “Продължаваме промяната” и с изчистване на грешките до момента.

“Ще проведем честен разговор с ПП за това как можем да преговаряме с ИТН и този разговор да отговаря на техния проблем, който поставят. Но трябва да намерим начин да проведем разговор, защото трябва да реконструираме мнозинството, а не да го съберем отново”, заяви той.

“Не ми харесват и възможностите в този парламент, защото трябва да се опитаме тази разпаднала се коалиция, като един тежко разпаднал се брак, веднага на излизане от съда да започнем да го реконструираме. Но нямаме друга опция”, добави метафорично юристът Иванов.

“В българската политика никой с никого не си говори. Това не е спорт, който може да се играе в интернет с група анонимници. Може да си останете опоненти, но трябва да можете да си говорите, за да изключим глупостите, които могат да предизвикат недоразумение”, коментира той.

Иванов потвърди, че няма да се водят разговори за съвместно управление с ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”. “ГЕРБ и ДПС са носители на вируса на системната корупция, от който не се отказаха и отрекоха дори на думи. ГЕРБ се държат все едно са възникнали вчера. Те поучават. Искат извинение. Раздават морал от позицията на абсолютно непонятна морална височина. Загубиха една година, в която можеха леко да се дистанцират от всичко предишно”, каза той.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини