Двама в ареста за убийство заради борч

Двама души са задържани за тежко убийство в района на София, съобщиха за БТА от прокуратурата. От там допълниха, че вероятно мотивът за престъплението е финансов.

Двамата мъже са арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта, след като роднини на жертвата подали сигнал за неговото изчезване. Тялото на убития мъж е открито в камера в морга, като той е бил настанен там с фалшиви документи.

В същото време двамата мъже, задържани за убийството, са минали границата между България и Сърбия, като на граничните власти са показали документите на убития мъж.

По този начин, според разследващите, предполагаемите извършители направили опит да прикрият следите от престъплението.

И двамата мъже, заподозрени за убийството, са задържани за 72 часа и се очаква утре прокуратурата да поиска постоянния им арест. Те вече са с повдигнати обвинения за тежкото престъпление.

Синът на бившия финансов министър Стоян Александров – Петър Александров, е единият от двамата задържани, според източници на 24 часа. До момента официално от полицията и прокуратурата не потвърждават дали е вярно.

Другият задържан е Александър Кинов, който има погребална агенция.

Това обяснява и факта, че убитият мъж е намерен в морга, която е била на траурната  агенция.

Убийството беше разплетено в петък вечерта. Според запознати мъжът е дължал пари на Петър Александров и Александър  Кинов. Неофициално се говори за 300 хил. лева.

Четете още

Избор на редактора