4.2 C
София
сряда, 7 декември, 2022

Двама нови в надзора на Банката за развитие

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, в качеството си на едноличен собственик на капитала на Българска банка за развитие ЕАД (ББР ЕАД), подписа днес назначаването на доц. д-р Росен Карадимов и Деляна Иванова като нови членове на Надзорния съвет на ББР.

С днешното решение Надзорният съвет на Банката се увеличава от трима на петима членове, като това не натоварва финансово ББР.

Припомняме, че на 23 септември министър Пулев намали възнагражденията на членовете на Надзорния съвет на ББР на 2000 лв., при наследени от неговия предшественик възнаграждения от до 10 000 лв. на човек на месец. Така месечната сума за възнаграждения на всички петима членове на НС след увеличаването на състава на органа ще е в пъти по-малко от възнагражденията на тримата, преди промените, направени от министър Пулев. Тези нива на заплати са близки до пазарните в сходните структури на търговските банки в страната.

Приоритетна задача, възложена от министъра на новите членове на Надзорния съвет, е изработване и реализиране на правни, надзорни, контролни и организационни механизми, които да гарантират, че банката ще следва единствено и само политики, които постигат целите й, заложени в чл. 2, т.1-т.5 на Закона за ББР.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини