Четирима от терористите задържани след преследване

Двама от заподозрените за извършители на снощната смъртоносна атака в покрайнините на Москва са били задържани в Брянска област след преследване с автомобил, написа днес руският депутат Александър Хинщайн в своя профил в „Телеграм“, предаде Ройтерс.

Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, добави Хинщайн.

Облечени в камуфлажни дрехи нападатели снощи откриха огън с автоматични оръжия в концертна зала в покрайнините на Москва. При атаката, отговорност за която пое „Ислямска държава“, бяха убити най-малко 60 души и 145 други бяха ранени.

Хинщайн каза още, че по време на преследването е бил открит огън и колата на заподозрените се преобърнала. „Един терорист беше задържан на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването около 03:50 часа беше открит и задържан вторият заподозрян. Издирването на останалите продължава. В операцията участват всички правоприлагащи органи“, добави той.

При огледа на автомобила марка „Рено“ са били открити пистолет „Макаров“, пълнител за автомат „Калашников“ и паспорти на таджикски граждани, посочва ТАСС.

Според публикации на ирански медии в мрежата Х са арестувани 11 души, четирима от тях са участвали в атентата. Всички те са граждани на Таджикистан.

Четете още

Избор на редактора