Двама полицаи отстранени след гонката в Стара Загора

Двама служители от Областната дирекция на вътрешните работи (ОДМВР) – Стара Загора са временно отстранени от длъжност. Това съобщиха от областната дирекция на сайта си във връзка със случая, при който мъж на 58 години почина при арест след гонка в града.

От полицията обясниха, че във връзка със случилото се на 30 декември са разпоредени две проверки. На база на установени данни за тежки нарушения на служебната дисциплина днес са образувани дисциплинарни производства спрямо двама служители.

Младшите инспектори от Първо и Второ районно управление (РУ) в Стара Загора ще бъдат временно отстранени от длъжност до приключване на проверките, посочиха още от ОДМВР – Стара Загора.

На брифинг в Стара Загора днес директорът на областната дирекция старши комисар Лазар Христов заяви, че към момента няма категорични данни, че смъртта на лицето е настъпила вследствие от действия на служители на МВР. Той призова да се изчакат обективните резултати от проверките преди да се съди за случилото се и подчерта, че ще бъдат безкомпромисни към нарушителите, било то и с пагон.

Вчера от Окръжната прокуратура в Стара Загора съобщиха, че разследват смъртта на 58-годишния мъж.

Четете още

Избор на редактора