Двойникът на Путин – дърводелец от Беларус

Предполагаемият двойник на Владимир Путин е дърводелец от Беларус, за когото се твърди, че е оцелял при опит за убийство.

Двойникът се казва Евгений Василевич и за него се твърди, че е бил направен опит да бъде отровен с „токсични вещества“, пише „Дейли мейл“, позовавайки се Телеграм канала „Генерал СВР“.

Каналът е известен с дръзките си твърдения за здравето на Путин и е сред няколкото източника, които твърдят, че един или повече двойници на Путин редовно се използват като дубльори на 71-годишния президент – теория, подкрепена от украинското военно разузнаване, уточнява 24 часа.

Руският политически анализатор д-р Валерий Соловей, бивш преподавател в московска академия за обучение на шпиони и дипломати, твърди, че Василевич дори е изнесъл новогодишната реч вместо Путин.

През октомври 2023 г. д-р Соловей, смятан от критиците за конспиратор, скандално заяви, че руският президент е починал и е бил заменен от двойници, които са контролирани от руската служба за сигурност ФСБ.

Телеграм каналът “Генерал СВР“ твърди, че разполага с вътрешна информация за Кремъл, като същевременно не предоставя доказателства и се възприема от мнозина като източник на конспиративни теории.

Анонимният акаунт се появява през 2020 г., преди нахлуването в Украйна, като твърди, че се управлява от бивши и настоящи членове на руски официални органи.

Оттогава той прави редица неоснователни и недоказани твърдения за Путин и неговите приближени.

Известен е фактът, че акаунтът предизвика рядко публично изясняване от страна на Кремъл, след като миналата година заяви, че Путин е паднал по стълбите и е пострадал.

„Това е напълно невярно“, отрече тогава говорител на Кремъл.

Миналата година „Генерал СВР“ също така твърдеше, че Путин ще предаде властта на бивш шеф на ФСБ, за да се подложи на операция от рак.

По-късно властите отрекоха Путин да е починал от рак, като заявиха, че твърденията около здравословното му състояние са „абсурдни“.

Д-р Валерий Соловей, заклеймен от Русия като „чуждестранен агент“, също направи няколко смели твърдения за здравословното състояние на Путин.

В последния си видеоклип бившият професор предполага, че дърводелецът е бил обучен от московските тайни служби да играе ролята на Путин.

„Онези от вас, скъпи приятели, които видяха така нареченото новогодишно приветствие на така наречения руски президент, вероятно са забелязали, че то беше много кратко“, каза д-р Соловей.

„То беше не просто много кратко, а едно от най-кратките в историята на Путиновите новогодишни послания. Защо беше едно от най-кратките?

Отговорът е ясен. За да не гледате и да не слушате. Да не гледаш външния вид и да не слушаш гласа на човека. Този човек, двойникът на Путин, се казва Евгений Василиевич.

Той идва от Беларус. Родом от Беларус. Евгений Василиевич. Да, дърводелец от четвърта категория. Това е истината“, заяви още той.

От миналата година насам има шеги и спекулации за двойник на име „Василиевич“, след като руският църковен глава патриарх Кирил, се обърка, обръщайки се към Путин по време на среща с „Ваше превъзходителство, многоуважаеми Владимир Василиевич“, преди да се поправи и да нарече правилно президента Владимир Владимирович.

Четете още

Избор на редактора