Двойният убиец от Скопие арестуван в Турция

Македонецът Люпчо Палевски-Палчо, заподозрян за организиране и извършване на убийството на 14 годишната Ваня Горчевска и 74-годишният Панче Жежовски, е бил арестуван в Турция. Това съобщи македонският вътрешен министър Оливер Спасовски късно снощи.

Той благодари за сътрудничеството на българските, сръбски и турски власти. Дни след жестоките убийства заподозреният е стигнал до Сърбия. Оттам, на 2 декември е влязъл през ГКПП Калотина у нас, а след това е излязъл през ГКПП Капитан Андреево в Турция, уточнява makfax.

„В Турция е отишъл в град Баликесир и нашите служби от сектора за международно полицейско сътрудничество се свързаха с оперативен източник, който бързо върнал информация, че лицето се намира в Баликесир и има намерение да замине в Истанбул. Наел е такси, за да пътува за Истанбул, но е симулирал намерение за пътуване, като е тръгнал, но после се е върнал обратно, като си е мислил, че така няма да бъде открит. Колегите от турската полиция са го арестували докато се движил пеша по автопът край Баликесир“, каза министър Спасовски.

Четете още

Избор на редактора