Демона от Сидни изхвърли Медведев от Ролан Гарос

Австралиецът Алекс де Минор се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис.

11-ият поставен Де Минор преодоля в четвъртия кръг петия в схемата Даниил Медведев (Русия) след обрат с 4:6, 6:2, 6:1, 6:3. Срещата продължи два часа и 46 минути.

За Демона от Сидни това е първо класиране на четвъртфинал на турнира от Големия шлем „Ролан Гарос“ в кариерата му. Той стана първият австралийски представител, достигнал тази фаза на надпреварата в Париж при мъжете, от Лейтън Хюит през 2004 година насам.

Следващият противник на австралиецът ще бъде победителят от двубоя между германеца Александър Зверев и датчанина Холгер Руне.

Де Минор допусна ранен пробив и изостана с 1:3 в първия сет, след което го загуби с 4:6. Във втория сет той направи серия от четири поредни гейма за 6:2 и изравняване в резултата.

Австралийският тенисист бе категоричен в третата част, в която Медведев записа само един гейм, а в четвъртия сет руснакът поведе с 3:2, но последва нова серия от четири гейма за Алекс де Минор, който приключи двубоя при 6:2.

До момента Даниил Медведев имаше само две загуби от осем двубоя срещу 25-годишния Де Минор.

„Не очаквах да стигна до четвъртфиналите тук, защото не играх добре на клей през последните няколко години, така че това е изненадващо за мен“, заяви австралиецът.

„Срещу Даниил винаги се получават тактически сблъсъци. Много съм щастлив, че спечелих. Ще видим как ще се представя на четвъртфиналите“, каза още Алекс де Минор.

Четете още

Избор на редактора