Дензъл Уошингтън взема меча на Ръсел Кроу за „Гладиатор 2“

„Гладиатор 2“ е в процес по нанасяне на последни щрихи, преди да отпътува към снимачната площадка. Дензъл Уошингтън се включва в продукцията и ако се вярва на източниците на Deadline, актьорът е допринесъл много към окончателното оформяне на филма.

Уошингтън и Ридли Скот ще работят отново заедно след „Американски гангстер“ от 2007, въпреки че все още не е известно в каква роля ще влезе „старото куче“ на Холивуд.

За привличането на Уошингтън към проекта се говори още от зачеването на сценария, но според предварителната информация актьорът не е подскачал от радост, когато прочел написаното от Ридли Скот.

Твърди се, че звездата от „Американски гангстер“ е поискал цялостно преформулиране на текста, преди да обмисли участието си в продукцията.

Сценарият бе причината и Ръсел Кроу, човекът, който изигра Максимус в първия „Гладиатор“, да отсвири продължението на Ридли Скот.

Пред подкаста Fitzу&Wippa Кроу разказа, че той е първият човек, с когото се е свързал Скот, след като идеята за новия „Гладиатор“ се оформила в ума му.

„Вечеряхме и говорехме за това. Знам само грубата рамка на историята. Доколкото си спомням, имаше едно хлапе, което искаше да победи гладиатора. Това хлапе сега е пораснало и вече е император. Това е общата идея. Няма да е римейк, нито директно продължение, а нещо от типа: какво се случи 30 години по-късно“, сподели актьорът.

Образът, за който той говори пред подкаста, ще се изиграе от Пол Мескал (Aftersun, „Нормални хора“). Известно е също, че към продукцията се присъединява от Бари Коган от „Баншите от Инишерин“.

Мескал ще изиграе Луциус, син на императрица Луцила, а Бари Коган, очаквано ще е злодеят в историята.

По план снимките на „Гладиатор 2“ трябва да започнат в края на март тази година, а премиерата е предвидена за 22 ноември 2024.

След последните спънки на Ридли Скот да създаде нещо гледаемо за публиката и високо оценено от неговите колеги в шоубизнеса има защо да сме скептични към продължението на историята, която спечели сърцата ни преди 23 години.

Но участието на трима доказано добри актьори на арената дава надежда, че тази продукция няма да е пълен провал.

През 2000 „Гладиатор“ събра приходи от над 460 милиона долара и 12 номинации за „Оскар“, които по това време се приемаха за последната инстанция на критиката по въпроса с доброто кино.

Още по темата

Избор на редактора