Денков: Аз нямам ментори и Радев не ми е ментор

В новия бюджет е заложено увеличение на студентските стипендии, като минималната  става 120 лв., а максималната се вдига от 180 на 200 лв. Отваря се нова програма за ремонт на общежития, отделят се пари за облагородяване и за три студентски кампуса. Това каза в Приморско министър-председателят акад. Николай Денков.

„Отваряме нова програма със сто милиона лева за ремонт на общежития, така че ако трябва да се приготвят проекти, казах им да говорят с техните ръководства, така че средства има, трябва организация. Отделяме и дванадесет милиона лева за ограждане и облагородяване на три студентски кампуса в студентски град. Увеличаваме и средствата за наградите, които получават най-добрите студенти“.

Министър председателят коментира и критиките на президента Румен Радев, че сближаване с кабинета може да има, когато премиерът се абстрахира от менторите си.

„Аз нямам ментори, така че може би това е проблемът на президента, че и той не ми е ментор и няма други ментори и не искам повече да коментирам чужди думи“, каза Денков.

„Институциите трябва да работят според това, което е заложено в Конституцията и законите. Този, който излиза от рамките е президентът, посочи още премиерът.

Четете още

Избор на редактора