Всеки успешен преход има нужда от герои, смята Денков

Премиерът Николай Денков изрази надежда, че в следващите седмици парламентът „ще бъде на висота“ и ще гласува промените в законодателството, свързани с борбата с корупцията, с правомощията на Висшия съдебен съвет и главния прокурор.

Денков участва във форум заедно с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, а по-късно през деня му предстои среща с нея заедно с вицепремиера Мария Габриел.

„Един от стълбовете на цивилизацията е системата за правосъдие. Във всеки успешен преход има нужда от смели герои, които да изпълнят със съдържание структурите на правосъдието“, заяви Денков.

„За съжаление, България през последните години не можа да намери своя Фалконе, своята Кьовеши и това дава своето отражение. През последната година под натиск отвън, под ясното осъзнаване, че повече не може така България прави забележителни промени по отношение на законите, структурите, които трябва да се борят корупцията, структурите, които трябва да ни направят съвременна и развита европейска държава. Но ние все още търсим своите герои, които да поведат тези структури и да кажат: повече не може така“, каза премиерът.

Четете още

Избор на редактора