Денков: До 6 март ще имаме готов кабинет

Кабинетът с имената на всички министри ще бъде готов на 6 март, когато настоящото правителство подаде оставка. Това съобщи във Варна министър-председателят акад. Николай Денков. Амбицията ни е на 6 март да имаме готов кабинет, който веднага да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание, каза премиерът.

По думите на акад. Денков, някои от министрите са се изморили от непрекъснати нападки. Всяка смяна е доста рискова, ако няма готов човек, подчерта той.

В момента с Мария Габриел оглеждаме изпълнението на програмата, в близките дни ще започнем тези разговори, но още не сме обсъждали имена, допълни Денков.

Знам, че винаги има няколко месеца, необходими за един министър да влезе в работата и да усвои как да работи с администрацията. Всяка смяна, особено за по-кратки периоди, е доста рискова, ако няма готов човек, който да поеме задачата, посочи министър-председателят.

Образователната ни система се справя с предизвикателствата с украинските бежанци, отговори на въпрос на Радио Варна акад. Денков. Той увери, че се работи за подсигуряването на програмите за интеграция. Който иска да се интегрира тук, ще трябва да мине през българската образователна система, подчерта министър-председателят.

Премиерът е във Варна във връзка с откриването на дълбоководен басейн във Висшето военноморско училище. След това той се срещна с кмета на Варна Благомир Коцев, който го запозна със състоянието на свлачището при Рибарския плаж, уточнява БНР.

Четете още

Избор на редактора