Денков: Или правим кабинет с първия мандат, или избори

Това, което очакваме, е да намерим съгласие и това съгласие да доведе до реализацията на първия мандат. Ако не намерим съгласие с първия мандат – това вероятно означава, че отиваме на избори. Това коментира пред журналисти премиерът в оставка Николай Денков след консултациите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ с държавния глава Румен Радев.

Денков отчете, че има още работа по преговорите и отбеляза, че трябва да бъде уточнена законодателната програма, по която не е започнала работа. Имаме първи вариант на списъка, отделно управленската програма, която трябва да се актуализира, и разбира се съставът на Министерския съвет. Вчера и онзи ден разговорите бяха конструктивни с преговорния екип, трябва да продължат със същата интензивност, коментира Денков.

Убедени сме, че преговорите трябва да продължат максимално бързо, добави той.

Уверихме президента, че искаме да се осъществи ротацията, също така му казахме, че ако няма съгласие, сме готови да отидем на избори – това не е добър вариант, но може да се окаже единственият възможен, ако не се разбере, че реформите трябва да продължат, каза Денков в отговор на въпрос.

Преговорите бяха конструктивни, до момента имаше разбиране, имаше напредък, имаше спорни моменти, но имаше и съгласие по това как трябва да изглежда документът, обясни той.

Четете още

Избор на редактора