Премиерът Денков към учениците: Вярвайте в себе си!

„15 септември и 24 май са двата дни, които отличават България в целия свят с това, че казват образованието, науката, културата – това е същността на България. Няма друга държава, която да ги празнува по този начин“.

Това каза премиерът Николай Денков, който бе на откриването на учебната година в Националната природо-математическа гимназия в София.

„Точно преди 45 г. през 1978 г. – в праисторически времена, както казвам на моите студенти, аз стоях ето там, където беше 10 г клас и откривахме ето тази сграда. Ние бяхме първите ученици, които влязохме в нея, седмица преди 15 септември, за да си изчистим класната стая, да си подредим чиновете и да знаем, че това е нашето училище. На 15 септември бяхме заедно с нашите приятели, съучениците, с нашите любими учители, с нашите преподаватели от Софийския университет, които влизаха заедно с нас в класните стаи и с които знаехме, че това, което ще научим, ще ни направи от най-добрите в професията не само в България, а в целия свят. И още тогава, през 1980 г., когато завършвах си казах – ако успея в живота ще се върна обратно в това училище, в Софийския университет, и ще кажа благодаря на училището, но университета, на преподавателите, които ни направиха хора“, каза премиерът.

„Затова казвам и на вас – вярвайте в себе си в учителите си, защото те са ви научили на най-важното нещо – през целя живот, всеки ден ще трябва да учите нови неща, но те ще ви направят успешни“, допълни той.

„Скъпи учители, не само министерството, родителите, цялото общество знае, че от вас зависи какво ще бъде бъдещето не само на децата ни, а и на България. Вярваме във вас, очакваме много от вас, но и ще ви дадем всичко, от което имате нужда“, увери Денков.

„Скъпи родители, вярвайте на това училище. То наистина е едно от най-добрите, уникално е в Европа. Вашите деца ще успеят, именно защото учат тук“, каза още премиерът.

Четете още

Избор на редактора