Денков: Не познавам Алексей Петров, не съм говорил с него

„Не познавам Алексей Петров, никога не съм говорил с него. Виждал съм го вероятно два пъти на срещи, на които са били работодателските организации, и той е присъствал като един от представителите на четирите основни работодателски организации“.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков по време на блицконтрол в парламента и така отрече твърденията, че Алексей Петров е участвал в процеса по съставянето на правителството.

„Никога не съм чувал за срещи с Алексей Петров на когото и да е било преди да стане убийството, след което изтече такава информация в медиите. Трето, аз съм участвал пряко във всички процеси, свързани с подготовката на законодателната програма, която в момента се изпълнява, управленската програма, която се изпълнява от правителството и никога в тези процеси името на Алексей Петров изобщо не е споменавано, камо ли да се е е появявал някъде“, добави Денков.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Петров е близък до бащата на Кирил Петков Петко, и добави, че е търсил „варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни избори, поне законодателната рамка да е факт“.

Четете още

Избор на редактора