Денков освободи зам.-министър на здравето

Премиерът акад. Николай Денков освободи заместник-министъра на здравеопазването Бойко Пенков. Това съобщават от правителствения пресцентър.

Решението е взето заради бавни темпове на работа, които излагат на риск изпълнението на важни мерки в сферата на здравеопазването, заложени в управленската програма.

Заповедта на министър-председателя влиза в сила от днес, допълват от МС.

Д-р Бойко Пенков е роден на 9 януари 1956 година. Завършва медицина през 1980 г. и има придобити специалности по „Вътрешни болести“, „Белодробни болести“ и „Болничен мениджмънт“.

Придобива диплома по „Здравен мениджмънт“ във Великобритания, както и „Администрация в здравеопазването“ в Япония.

Бил е директор на Националната здравноосигурителна каса, медицински директор на Университетската болница по белодробни болести и управител на УМБАЛ „Софиямед“.

За четвърти път заема и поста на заместник-министър на здравеопазването. Пенков е вторият управител на НЗОК в зората на нейното създаване при Илко Семерджиев като министър – 2000-2001 г. За пръв път бе зам.-министър в правителството на Пламен Орешарски от квотата на ДПС. След това остана при служебния кабинет на Близнашки и във втория кабинет на Борисов, когато здравен министър беше Петър Москов. Между постовете в държавната администрация е бил шеф на доброволен фонд за здравно осигуряване, тъканна банка и изпълнителен директор на частна болница.

Четете още

Избор на редактора