Денков предаде властта на Главчев

С това събитие предаваме властта към новия Министерски съвет с пожелание за успех, с пожелание да успеят да свършат работата, която да бъде от полза за хората в България. Това заяви Николай Денков, който предаде поста министър-председател на Димитър Главчев на церемония по приемственост в Министерския съвет.

Уверявам ви, че до последния ден нашето правителство направи всичко възможно, за да работи по управленската програма и да изпълни всички задачи, по които не ни стигна времето, за да успеем да довършим, посочи Денков. По думите му е ясно, че една от най-трудните и най-важните задачи е служебното правителство да осигури честни избори, които да спечелят доверието на гражданите. Задачата е трудна, защото няма в момента доверие в част от политическите процеси. Надявам се, че с вашите действия ще успеете да върнете това доверие, допълни Денков.

Той каза, че има няколко ясни индикатора дали служебното правителство ще успее или не, като един от тях е дали ще има машинно гласуване. Според Николай Денков, както е показала практиката, ако няма машини, делът на невалидните бюлетини е толкова голям, че почва да хвърля сянка върху изборните резултати. Денков изрази надежда, че служебното правителство ще успее да организира този процес и че ще получи подкрепа от останалите институции, с които трябва да работи заедно по отношение на изборите.

Служебният премиер Димитър Главчев заяви, че правителството му няма да допусне конституционна криза.

„Не може държавността да не бъде опазена и да е заложник на партийни амбиции и желания“, обясни той.

Главчев допълни, че служебният кабинет поема отговорността да пази суверенитета на държавата, да работи за благоденствието на българските граждани и да изпълни основната си задача като служебно правителство – организиране на честни избори.

Четете още

Избор на редактора