Денков: Радев се опита да бутне кабинета още преди да го има

В момента в МВР има двувластие и това може много сериозно да пречи на работата, заяви в Плиска премиерът академик Николай Денков. Той уточни, че на държавно ниво със сигурност трябва да се обсъди как да бъдат преструктурирани службите за сигурност, така че да няма бели петна в тяхната работа, каквито има сега. Денков допълни, че ако е на мястото на главния секретар на МВР, при създалата се ситуация, би си подал оставката, пише БТА.

Премиерът определи като спешно приемането на закон, свързан с дейността на антикорупционната комисия. По думите му това е свързано с приемането на страната ни в Шенген, но и с борбата с корупцията у нас. Впечатляващо в лошия смисъл на думата е, че в страната има много малко дела от такъв характер и единични случаи на осъдени за корупция, каза Денков.

Президентът се опитва да бутне правителството още преди да се сформира, каза още той.

Загуби се регулярността на срещите, коментира премиерът появилото се напрежение между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на ПП Кирил Петков.
Премиерът посочи още, че няма насрочена дата за лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Николай Денков е на посещение в Плиска, където  бе открит бюст-паметник на поетът Димчо Дебелянов. В основата на паметника бе положена и пръст от родната къща на Дебелянов.

„В двора на кирилицата, в алеята на писателите, която овековечава делото на най-великите творци, излели душите си на кирилица е мястото на един от най-чувствените български поети – Димчо Дебелянов. Тук той е у дома, редом с Яворов и Пенчо Славейков, заедно с Ботев. Останал завинаги само на 29 години Дебелянов намира смисъла и съдържанието на краткия си живот“, каза Денков.

Четете още

Избор на редактора