Денков сигнализира прокуратурата за Коцев

Ще изпратя сигнал по съответния ред до прокуратурата за оказания натиск над главният секретар на МВР Живко Коцев, защото може и да става въпрос за престъпление.

Това заяви пред БНР премиерът в оставка Николай Денков:

„Главният секретар на МВР Живко Коцев докладва за натиск над него и пред мен, и пред президента Румен Радев. Така че и президентът е информиран какво се е случило – кои са хората и как се се случил натискът над Коцев“, уточни той и добави, че върху Коцев „със сигурност е осъществен натиск – както от министър Калин Стоянов, така и от най-високо поставени лица в прокуратурата – този натиск трябва да бъде разследван.

Провежда се акция 3 в 1, защото има три цели, смята министър-председателят в оставка и коментира:
„Първата е да се отвлече вниманието от едни въпроси, които от доста време стоят на дневен ред – има ли ОПГ по отношение на „Турски поток“, „Осемте джуджета“, Нотариуса, където имаме очевидно действия, които изискват разследване и евентуално наказателно преследване.Втората причина е да се ударят две ключови лица – главният секретар на МВР и началникът на Дирекция „Митници“. Третото, което се цели, тук нямам особено съмнение, чрез тях да може да се атакуват политически хора като Асен Василев, Бойко Рашков“.

Четете още

Избор на редактора