Денков ще отговаря на въпроси на живо във Фейсбук

Министър-председателят Николай Денков ще отговаря на въпроси на граждани и медии от 11:00 часа на живо на страницата на Министерския съвет във фейсбук, където могат да се задават и въпросите, включително и по време на живото излъчване. Денков отбелязва 6 месеца от встъпването на власт на редовното правителство.

Отново служители на Националният статистически институт се интересуват какво увеличение на заплатите им е предвидено за следващата година, въпрос за ръст на възнагражденията задават и работещи в Държавна агенция „Архиви“. Сред зададените въпроси са и тези –  докога в администрацията ще работят пенсионери, защо не се ремонтира ПАВЕЦ Чаира? Кога ще започнат истинските реформи – в здравеопазването, в образованието, в пенсионната система.

Прави се и предложение – ако България не бъде приета в Шенген през тази година, да отвърне на Нидерландия и Австрия чрез завеждане на колективен иск с Румъния в Съда на Европейския съюз. Няколко са въпросите към премиера, свързани с причините за тревожния резултат от 15-годишните ни ученици на тестовете на PISA. Денков е попитан и дали подкрепя прекратяване на огъня в Ивицата Газа, след като 13 от 15-те държави-членки на Съвета за сигурност на ООН гласуваха „за“ примирие между Хамас и Израел.

Четете още

Избор на редактора