22.9 C
София
понеделник, 26 септември, 2022

Депутатите няма да заседават извънредно за вота на недоверие

Не виждам причина дебатите по вота на недоверие да бъдат в неделя и да се бърза с тази точка. Това каза пред журналисти в парламента изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов от “Продължаваме Промяната“ след края на днешния пленарен ден.

От ГЕРБ-СДС поискаха дебатите да бъдат на извънредно заседание в неделя, а гласуването в понеделник.

Следвам нормалния ход на събитията, имаме си дневен ред за тази седмица, заседанието ще бъде другата седмица и съобразно правилата, тази точка ще влезе в дневния ред, обясни Иванов.

На въпрос дали управляващите ще успеят да съберат достатъчно подкрепа за кабинета, той отговори, че това ще зависи много от „моралния компас“ на отделните народни представители.

Аз продължавам да вярвам, че въпреки че днес ясно се видя, че има ново мнозинство, в тези няколко дни все пак да има депутати, които ще преосмислят позицията си, ще си спомнят кой ги е избрал, с каква цел и защо са в парламента, заяви Мирослав Иванов.  Днес той видял много страх у голяма част от народните представители от „Има такъв народ“. Надявам се вотът на недоверие да не мине, добави той.

По темата имаше два председателски съвета в парламента, но не се стигна до решение.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини