4.2 C
София
сряда, 7 декември, 2022

Депутатите от БСП пишат на Радев: Спрете да се бъркате в работата ни

С писмо до президента излязоха депутатите от БСП. В него те настояват Румен Радев да спре служебните си министри да коментират вътрешнопартийни теми за столетницата.

“Уважаеми господин президент, за пореден път ваш служебен министър си позволява да коментира публично вътрешнопартийни въпроси на БСП. Нещо повече, да изопачава факти, касаещи парламентарната група на БСП и решения, взети от колективните органи на партията и от общото събрание на народните представители”, се казва в разпространена позиция на парламентарната група на “БСП за България”. И се напомня, че Весела Лечева е назначена от Радев за министър в лично качество и не представлява БСП в служебното правителство.

Според червените депутати “започва да става практика членове на служебния кабинет грубо да се намесват в партийните им работи”.

“Вече ви писахме по този повод, но липсата на реакция и продължаващите изявления ни карат да мислим, че всичко това се случва под ваше давление”, се припомня в позицията на депутатите от БСП. Според тях служебният кабинет излиза извън правомощията си, погазва принципа за разделение на властите и това трябвало да спре.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини